Relatietherapie

Start vandaag nog met
een nieuwe start en  groei
in jullie relatie 

Dini Heemskerk-de Boer

Contextueel Therapeut
EFT Therapeut

EFT staat voor Emotional Focused Therapy. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn.
Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefd iemand die emotioneel open en nabij is.
In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan.

In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook wel begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wil raken. In EFT worden de emoties als ingang gebruikt om elkaar te begrijpen. Onder boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kan zeggen wat jou pijn doet en waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen.
De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar kan dat pas, als je niet alleen boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen.

Het patroon is de gezamenlijke vijand, niet je partner.

In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Als ware het een ‘dans’ waardoor je wordt meegesleept. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie.

Relatietherapie samen verankerd en verbonden zijn

Weet dat sommige zorgverzekeraars relatietherapie geheel of gedeeltelijk vergoeden. Mede omdat ik ben lid ben van de NVPA.
Kijk op de website van NVPA of bij tarieven voor meer informatie.

Het patroon is de gezamenlijke vijand, niet je partner.

Samen zoeken naar de uitweg

Als EFT therapeut begin ik met het ontrafelen van dit patroon en van ieders aandeel in die ‘dans’.Er wordt gekeken naar de logica in jullie stappen en zoeken naar de uitweg; de ‘dans’ is de gezamenlijke vijand en niet je partner. Als je dat kunt zien, komt er nieuwe ruimte voor een nieuwe manier van omgaan, met elkaar. Je ziet beter wat je zelf doet, waarmee je je partner ongewild pijn
doet, en je partner begint dat ook van zichzelf te zien. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding.
Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen, en emotioneel toe te laten.

Herken je dit?

Geen aandacht meer voor elkaar

We groeien uit elkaar

We spreken elkaar bijna niet meer

We zijn zo snel boos en geïrriteerd naar elkaar

Ik voel me zo eenzaam in mijn relatie

Geven en nemen is uit balans

Ik ervaar leegte in onze relatie

Soms lijkt het daardoor dat je elkaar niet meer begrijpt. 

Soms lijkt het daardoor dat je elkaar niet meer begrijpt en dit kun je beleven als ‘leegte’ of als ‘eenzaamheid’ in je relatie.
Samen met jullie wil ik kijken hoe het weer mogelijk kan worden om met elkaar in gesprek te gaan.
Dit houd o.a. in leren om irritaties uit te spreken naar elkaar, gevoelens te delen met elkaar, maar ook verwachtingen naar elkaar uit te spreken alsmede je verlangens/wensen kenbaar te maken naar elkaar.

Telkens elkaar opnieuw leren zien zodat je zichtbaar wordt voor elkaar, en dit ook wederzijds wilt delen met elkaar is een uitgangspunt in mijn relatie – therapie.

Dit vraagt van elkaar om met elkaar te willen werken aan je relatie; ”het geven, en het nemen”.
Door deze openheid voor elkaar kan er een nieuw vertrouwen ontstaan.

“Het patroon is de gezamenlijke vijand, niet je partner.”

Mijn Aanpak

In de therapiesessies oefen je om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt. In plaats van op elkaars tenen te staan en uit de pas te lopen zijn jullie straks in staat om echt verbinding te voelen.

Veelal vraagt dit enige tijd en hiermee bedoel ik dat dit meestal ongeveer 7 tot 8 gesprekken kunnen zijn. Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en dan weet ik door dit gesprek al vrij snel waar de dilemma’s of de problematiek ligt.
Ik werk met vragenlijsten en ook geef ik opdrachten die dan door jullie gemaakt mogen worden; hier komen we op terug in het volgende gesprek of tijdens de daarop volgende gesprekken.
Bereidheid om hier aan mee te werken is belangrijk.

Wij gaan ontdekken en onderzoeken welke handreikingen ik jullie daarbij kan bieden welke behulpzaam kunnen zijn zodat de relatie weer perspectieven krijgt.
Leren om weer met elkaar te delen heeft een helende werking zowel voor jullie beiden als partners, maar ook naar jullie kinderen toe evenals naar je omgeving bijvoorbeeld familie maar ook collega’s.

Ik zie jullie graag in mijn praktijk aan huis aan de Oosterlaan in Nunspeet.

Wacht niet langer.
Start Vandaag met je Persoonlijke Groei en Ontwikkeling!

* zijn verplichte velden