Relatietherapie

Start vandaag nog met
een nieuwe start en  groei
in jullie relatie 

Dini Heemskerk-de Boer

Contextueel Therapeut
EFT Therapeut

Druk zijn met je werk en met de opvoeding voor je kinderen en voor het huishouden en ook nog daarbij; een studie, en hobby’s.

Dit alles bij elkaar vraagt vaak veel tijd en ook energie van ons…

Stel je jezelf de vraag: “Is onze relatie nog te redden?”

Het is niet ongebruikelijk dat koppels een hobbelige start hebben – het kost tijd, geduld en empathie om deze problemen op te lossen. Maar het is belangrijk voor u om te weten dat u een oplossing kunt vinden – veel stellen zijn al geholpen om het antwoord op deze vraag te vinden!

Willen jullie die moedige eerste stap zetten naar?

Weet dat sommige zorgverzekeraars relatietherapie geheel of gedeeltelijk vergoeden. Mede omdat ik ben lid ben van de NVPA.
Kijk op de website van NVPA of bij tarieven voor meer informatie.

Relatietherapie samen verankerd en verbonden zijn
Samen met jullie gaan we ontdekken, zien en verbinden!

Aandacht aan elkaar geven

ONTDEKKEN – ZIEN – VERBINDEN

Daardoor schiet het er wel eens bij in om aandacht aan elkaar te geven, omdat de bovenstaande zaken soms een groot beslag op ons leggen.

Voor je het weet ben je bezig om uit elkaar te groeien, het gaat soms ongemerkt en treedt er verwijdering op; je spreekt elkaar te weinig of niet meer.

Er ontstaan sneller en ook eerder irritaties en boosheid naar elkaar toe en het vertaalt zich vaak in uitspraken als ”Heb je het gras nou nog niet gemaaid?” of ”Het was jou beurt om met de kinderen te koken!”.

Herken je dit?

Geen aandacht meer voor elkaar

We groeien uit elkaar

We spreken elkaar bijna niet meer

We zijn zo snel boos en geïrriteerd naar elkaar

Ik voel me zo eenzaam in mijn relatie

Geven en nemen is uit balans

Ik ervaar leegt in onze relatie

Soms lijkt het daardoor dat je elkaar niet meer begrijpt. 

Soms lijkt het daardoor dat je elkaar niet meer begrijpt en dit kun je beleven als ‘leegte’ of als ‘eenzaamheid’ in je relatie.
Samen met jullie wil ik kijken hoe het weer mogelijk kan worden om met elkaar in gesprek te gaan.
Dit houd o.a. in leren om irritaties uit te spreken naar elkaar, gevoelens te delen met elkaar, maar ook verwachtingen naar elkaar uit te spreken alsmede je verlangens/wensen kenbaar te maken naar elkaar.

Telkens elkaar opnieuw leren zien zodat je zichtbaar wordt voor elkaar, en dit ook wederzijds wilt delen met elkaar is een uitgangspunt in mijn relatie – therapie.

Dit vraagt van elkaar om met elkaar te willen werken aan je relatie; ”het geven, en het nemen”.
Door deze openheid voor elkaar kan er een nieuw vertrouwen ontstaan.

“Leren om weer met elkaar te delen heeft een helende werking”

Mijn Aanpak

Samen met jullie wil ik kijken hoe het weer mogelijk kan worden om met elkaar in gesprek te gaan.
Dit houd o.a. in leren om irritaties uit te spreken naar elkaar, gevoelens te delen met elkaar, maar ook verwachtingen naar elkaar uit te spreken alsmede je verlangens/wensen kenbaar te maken naar elkaar.

Veelal vraagt dit enige tijd en hiermee bedoel ik dat dit vaak ongeveer 7 tot 8 gesprekken kunnen zijn. Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en dan weet ik aan de hand van dit gesprek al vrij snel waar de dilemma’s of de problematiek ligt.
Ik werk met vragenlijsten en ook geef ik opdrachten welke dan door jullie gemaakt mogen worden; hier komen we op terug in het volgende gesprek of tijdens de daarop volgende gesprekken.
Bereidheid om hier aan mee te werken is belangrijk.

Wij gaan ontdekken en onderzoeken welke handreikingen ik jullie daarbij kan bieden welke behulpzaam kunnen zijn zodat de relatie weer perspectieven krijgt.
Leren om weer met elkaar te delen heeft een helende werking zowel voor jullie beiden als partners maar ook naar jullie kinderen toe alsmede naar je omgeving bijvoorbeeld familie maar ook collega’s.

Ik zie jullie graag in mijn praktijk aan huis aan de Oosterlaan in Nunspeet.

Wacht niet langer.
Start Vandaag met je Persoonlijke Groei en Ontwikkeling!

* zijn verplichte velden